Waterbewoners, opgelet: de leukste verkiezing van het jaar gaat weer van start! Schuilt er in jouw waterwoning een Woonboot van het Jaar? En is-ie na een verbouwing of nieuwbouw opgeleverd in 2019? Klik dan gauw door naar de Woonboot van het Jaar-checklist – en wie weet is jouw waterwoning over een paar maanden de Woonboot van het Jaar 2019!

Waterwoningen doen tegenwoordig niet meer onder voor een vrijstaande villa op de wal. Daarom organiseren we vanuit VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing. Op die manier willen we laten zien waar we in Nederland zo goed in zijn: bouwen op het water.

De Woonboot van het Jaar-verkiezing onderstreept ook hoe fantastisch mooi wonen op het water is. De jury kijkt namelijk onder meer naar:

  • de kwaliteit van het ontwerp (plattegrond, inpassing omgeving, materiaalkeuze);
  • de techniek/duurzaamheid;
  • de uitvoering (vakmanschap, materiaalgebruik);
  • de waterbeleving en het zwitserlevengevoel.

Bovendien willen de initiatiefnemers waterwonen met deze wedstrijd als volwaardige woonvorm op de kaart zetten. Hopelijk leidt de Woonboot van het Jaar 2019 tot (nog) meer vraag naar waterwonen – en uiteindelijk tot meer ligplaatsen met een grote diversiteit aan prachtige drijvende bouwwerken.