Is jouw ark de Woonboot van het Jaar 2018? Als-ie in 2018 gebouwd of verbouwd is, zou dat zomaar kunnen. Stuur vóór 1 januari 2019 een mailtje met je gegevens en foto’s van de ark in kwestie naar mail@woonbootvanhetjaar.nl, en vergeet niet te vermelden wie de bouwer en de architect zijn. Wie weet wint jouw woonboot dan volgend jaar die prachtige waterwoonprijs!

Bouw- en architectuurprijzen zijn er voldoende. Maar geen van die prijzen biedt een podium voor de woonboot, terwijl die om een heel eigen waardering vraagt. Daarom organiseert VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing, die laat zien waar we in Nederland goed in zijn: bouwen op het water.

Daarnaast onderstreept de verkiezing hoe fantastisch mooi wonen op het water is en willen de initiatiefnemers het waterwonen middels deze wedstrijd als volwaardige woonvorm op de kaart zetten. Hopelijk leidt dat tot (nog) meer vraag naar waterwonen – en uiteindelijk tot meer ligplaatsen met een grote diversiteit aan hoogwaardige drijvende bouwwerken.