De Donald Duck-boot, de Poezenboot of de Sigaar… Het Woonbootmuseum stippelde twee heerlijke én leerzame wandelroutes langs de meest bijzondere woonboten van Amsterdam (1,5 en 2 km). Uiteraard start de route bij het museum, waar je als Vriend van VLOT het tweede entreekaartje gratis krijgt.

Wij waterbewoners weten natuurlijk hoe prachtig het is om op het water te wonen, maar walbewoners kunnen dat ook ervaren in het Woonbootmuseum in Amsterdam. Het museum is gevestigd in de Hendrika Maria, een voormalig vrachtschip gebouwd in 1914. Eigenaar Vincent van Loon vertelde over de oprichting van het museum in VLOT: ‘Ik speelde al een poos met de gedachte een woonbootmuseum te beginnen. Op een middag was mijn grote familie aan boord, en met hen waren er twee toeristen mee naar binnen gekomen. Die dachten dat mijn woonschip een openbare gelegenheid was. Op dat moment realiseerde ik me dat ik mijn museumplannen wilde waarmaken. Anderhalf jaar later, in 1997, had ik een ingericht schip, een geschikte ligplaats en alle vergunningen en gingen we open.’

Ook een kijkje nemen op de Hendrika Maria? Als Vriend van VLOT krijg je het tweede entreekaartje gratis. Deze aanbieding is het hele jaar (2021) geldig. Op de website van het Woonbootmuseum vind je meer informatie en de openingstijden. De wandelroute is afzonderlijk te lopen en staat los van de openingstijden van het museum. Klik op de afbeelding om de wandelroute te downloaden.

Veel wandelplezier! Maak je een leuke foto onderweg? Tag ons op Instagram of Facebook met #vlotwaterwonen.