De Woonbootvereniging Amsterdam organiseert op zaterdag 2 november een Duurzame Woonboten Route in Amsterdam en vraagt eigenaren van duurzame woonboten om hun huis voor bezoekers open te stellen. De route maakt deel uit van de Nationale Duurzame Huizen Route die op dezelfde dag plaatsvindt.

Heb je een duurzame waterwoning? Dan weet je misschien nog wel hoe je je voelde toen je de overstap naar duurzaam wonen wilde maken – en hoe moeilijk het was om informatie te vergelijken en keuzes te maken. Precies daarom vragen we eigenaren die hun woonboot al verduurzaamd hebben om hun boot open te stellen voor waterbewoners die die stap willen gaan maken. Wat heb je precies gedaan? Hoe heb je dat gedaan? Wat kostte dat? Wat zou je aanraden?

Zit je erover te denken om je waterwoning te verduurzamen, of van het gas af te gaan? Dan kun je vast een portie inspiratie gebruiken. Tijdens de Duurzame Woonboten Route kun je verduurzaamde woonboten bezoeken en de eigenaren van die boten ontmoeten. Aan boord heb je alle tijd om ze vragen te stellen over hun verduurzamingsproject en de comfortvoordelen van een duurzame woning.

Groen ontbijt

Voorafgaand aan de woonbotenroute is er ook een ontbijtseminar. De Gemeente Amsterdam en andere Amsterdamse verduurzamingspartijen zullen tijdens dat seminar hun ervaringen delen en informatie geven over verschillende subsidies. Schuif dus vooral aan als je nog in de oriëntatiefase zit en meer wilt weten over de mogelijkheden van duurzaam (ver)bouwen. Tip: neem ook een kijkje bij onze Eigen energie-artikelen. Misschien vind je daar ook nog wat inspiratie!

Programma Duurzame Woonboten Route

09.30 uur Inloop met koffie (locatie: Zeilschool Nautiek, Veemkade 267 in Amsterdam)
10.00 uur Opening door Amsterdamse wethouder duurzaamheid
10.15 uur Voorbeelden verduurzaamde woonboten door Amsterdam Smart City
10.30 uur Voorbeelden nieuwbouwwoonboten door SchoonSchip

Pauze

11.00 uur Vraag en antwoord groene woonbootdaken door Grachten van Smaragd
11.15 uur Beschikbare subsidies voor verduurzaming door Gemeente Amsterdam
11.30 uur Praat met specialisten: energieontbijt door 02025
11.45 uur Afsluiting door initiatiefnemer Woonboot Vereniging Amsterdam

Lunch

13.00 uur Route langs de boten tot 17.00 uur.

Aanmelden

Heb je een (deels) verduurzaamde woonboot in Amsterdam en wil je graag meedoen aan de route? Zelfs als de verduurzaming nog niet helemaal af is, of als je maar een deel van de middag beschikbaar bent, kun je je dan hier aanmelden. Wil je meer weten over het verduurzamen van je woonboot, of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Meld je dan hier gratis (!) aan voor deelname aan de dag.