RTV Oost is afgelopen zomer de wateren van Noordwest-Overijssel op gegaan om het leven van waterbewoners in beeld te brengen. Het resultaat is een zevendelige serie waarin één vraag centraal staat: wat betekent het om te leven op het water? Deze week: aflevering 6, deel twee in het verhaal over Joke.

Filmmaker Tamino Parren is degene die de serie vanuit zijn productiebedrijf Vis Filmproducties in opdracht van RTV Oost heeft geproduceerd. Hij probeert in elke aflevering te ontrafelen waarom mensen kiezen voor deze levensstijl. Zonderen waterbewoners zich bewust af van de gangbare woonvormen? Of is het juist een hechte gemeenschap? En waarin zit nou eigenlijk de aantrekkingskracht van het water?

Koop een boot…

De zesde aflevering gaat – net als de vijfde – over Joke. In de vorige aflevering vertelde ze al over het verlies van haar man, waardoor ze nu zelf het onderhoud van haar woonschip moet regelen. In deze video, deel twee van haar verhaal, is het zover: de verplaatsing van het schip naar de scheepswerf in Zwartsluis, om de onderkant te laten controleren. Hoe is het voor Joke om de rol van haar man over te nemen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen? Kan ze het schip met net zoveel liefde onderhouden als haar man dat deed?

Elke zondag komt er op het YouTube-kanaal van RTV Oost een nieuwe aflevering van de serie over waterbewoners online. De afleveringen worden de maandag erna tussen 14.00 en 17.00 uur herhaald op RTV Oost, maar je kunt ze ook hier terugkijken.