RTV Oost is afgelopen zomer de wateren van Noordwest-Overijssel op gegaan om het leven van waterbewoners in beeld te brengen. Het resultaat is een zevendelige serie waarin één vraag centraal staat: wat betekent het om te leven op het water? Deze week: aflevering 2.

Filmmaker Tamino Parren is degene die de serie vanuit zijn productiebedrijf Vis Filmproducties in opdracht van RTV Oost heeft geproduceerd. Hij probeert in elke aflevering te ontrafelen waarom mensen kiezen voor deze levensstijl. Zonderen waterbewoners zich bewust af van de gangbare woonvormen? Of is het juist een hechte gemeenschap? En waarin zit nou eigenlijk de aantrekkingskracht van het water?

Boswachter op het water

Aflevering 2 gaat over Jan en zijn vrouw Willie. Zij wonen al sinds 1967 op een woonark midden in het Nationale Park Weerribben-Wieden. Doordat de bodem omhoog lijkt te komen, begint de ark te verschuiven en inmiddels klappen daardoor ook de deuren en kastdeurtjes regelmatig open. Zowel Jan als Willie blijft echter steevast in de keuze om op het water te blijven wonen. Wat betekent wonen op het water voor hen? En zouden ze ooit weer op het vaste land willen wonen?

Elke zondag komt er op het YouTube-kanaal van RTV Oost een nieuwe aflevering van de serie over waterbewoners online. De afleveringen worden de maandag erna tussen 14.00 en 17.00 uur herhaald op RTV Oost. Vorige week deelden we aflevering 1.