RTV Oost is afgelopen zomer de wateren van Noordwest-Overijssel op gegaan om het leven van waterbewoners in beeld te brengen. Het resultaat is een zevendelige serie waarin één vraag centraal staat: wat betekent het om te leven op het water? Deze week: aflevering 4, over woonschip Robbedoes.

Filmmaker Tamino Parren is degene die de serie vanuit zijn productiebedrijf Vis Filmproducties in opdracht van RTV Oost heeft geproduceerd. Hij probeert in elke aflevering te ontrafelen waarom mensen kiezen voor deze levensstijl. Zonderen waterbewoners zich bewust af van de gangbare woonvormen? Of is het juist een hechte gemeenschap? En waarin zit nou eigenlijk de aantrekkingskracht van het water?

Een oude bekende

In de vierde aflevering staat onze eigen Anneke centraal. Zij en haar man Wim besloten samen om hun huis te verkopen en de radicale beslissing te nemen om permanent op een schip van 55 meter te gaan wonen. Zonder enige ervaring met varen kreeg hun leven een nieuwe wending. Een romantische levensstijl, waarin alles perfect lijkt.

Hun schip werd woonschip Robbedoes, vernoemd naar het gelijknamige, rebelse stripfiguur. Komt die naam je bekend voor? Dat kan kloppen: in 2016 won het schip de Woonboot van het Jaar-verkiezing. In de video hieronder zie je gelijk waarom.

Elke zondag komt er op het YouTube-kanaal van RTV Oost een nieuwe aflevering van de serie over waterbewoners online. De afleveringen worden de maandag erna tussen 14.00 en 17.00 uur herhaald op RTV Oost, maar je kunt ze ook hier terugkijken.