Waterbewoners Cassandra en Paul zeilen met hun drie kinderen de wereld rond. Via VLOT en vlogs houden ze ons op de hoogte. Deze keer: Tobago.

Tekst Cassandra Hensen

De kleur van het water om ons heen verandert langzaam van bruin naar blauw, en na vier dagen zeilen komen we ’s nachts aan op Tobago. We koersen af op Scarborough, de hoofdstad, omdat de haven er goed verlicht zou zijn. Inderdaad varen we gemakkelijk binnen en gooien we ons anker uit.

Vette vangst

We gaan gelijk op zoek naar iemand aan wie we onze vissen kunnen weggeven: vlak voor aankomst vingen we twee mahi-mahi’s – goudmakrelen. Ze zijn zo groot dat we ze zelf nooit op kunnen eten, dus we geven ze aan de reddingsdienst, die ook ’s nachts waakt. Ze zijn totaal verrast, en erg blij met de vis. Later ontdekken we waarom: de vissen bleken samen goed te zijn voor zo’n tweehonderd euro. Zouden ze daarom goudmakreel heten?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tobago

Even helemaal niets

De volgende dag klaren we in en vertrekken naar een baaitje om de hoek, waar het water blauwer is dan we voor mogelijk houden. We kunnen onze ogen niet geloven en springen er gelijk in. De kinderen vermaken zich opperbest op het strand en héél even doen we helemaal niets anders dan genieten van strand en zee.

Gestrand op het strand

Later op de dag huren we een auto om het eiland te verkennen. Halverwege vraag ik Paul om te stoppen: zag ik daar nou op het strand een zeilboot liggen? We keren om en ja hoor, aan een palmboom vastgeknoopt ligt daar zomaar een zeiljacht!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

We googelen de naam die op de romp staat, Vagant, en ontdekken dat het het schip van een gepensioneerd Pools stel is. Ze vertrokken net als wij op wereldreis, maar vlak voor de Cariben viel de man overboord. Vrouwlief wist niet hoe ze de boot moest stoppen of keren en zeilde daarom door – maar ze gooide nog wel een reddingsboei en kleren (?!) overboord.

Nooit gevonden

De vrouw werd na zeven dagen door een vrachtschip van boord gehaald; het schip strandde hier. De man? Die is nooit gevonden. Het onderzoek loopt nog, maar zo kan een vrolijke zeilreis rond de wereld dus ook eindigen. Gelukkig staat Paul nog stevig op zijn zeebenen.

Waterbewoners Paul en Cassandra hebben hun woonboot in Amsterdam tijdelijk verruild voor een varende boot, de catamaran Dappere Dodo. Daarmee zeilen ze rond de wereld, samen met hun kinderen Katie (5), Victor (3) en Lucas (1). Je kunt ze volgen via hun websiteInstagram en YouTube – en natuurlijk via vlotmagazine.nl!

 

Bekijk ook de vlog bij deze blogpost: