Waterbewoners Cassandra en Paul zeilen met hun drie kinderen de wereld rond. Via VLOT en vlogs houden ze ons op de hoogte. Deze keer: Curaçao.

Tekst Cassandra Hensen

Met pijn in ons hart maken we ons los van de ankerboei in Bonaire. Gelukkig is het niet ver naar Curaçao: zeker met deze wind hebben we maar een klein dagje varen voor de boeg. Onderweg worden we blij verrast door dolfijnen die spelen rond de punt van de boot. Dat blijft iets waar we nooit genoeg van krijgen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

curacao

Populaire baai

Als we Curaçao in het vizier hebben, varen we langs een luxeresort het Spaanse Water binnen. Overal bootjes, huisjes, en ja hoor… woonboten! Dit is duidelijk een populaire baai, maar we weten toch een plekje te bemachtigen om ons anker uit te gooien. Omdat we een paar andere zeiljachten herkennen, is het algauw gezellig. En na een borrel met de eigenaar van het huis met het sterkste wifisignaal, is ook ons internet geregeld. We zijn weer helemaal terug in de bewoonde wereld.

Met een sleutel naar beneden

Het water is hier niet zo mooi helder als op Bonaire, maar er is een wereld aan ander vertier. Zo is het restaurantje waar we met onze dinghi aanleggen gebouwd op palen, en houden ze daaronder hun eigen huisbarracuda. Overal is bovendien bedrijvigheid, en we kennen veel mensen op Curaçao. We huren meteen een auto; zonder kom je op dit eiland nergens.

Onderweg kopen we allerlei Hollands eten, en we zien veel zeilwinkels. Paul wil gelijk van alles repareren aan de boot. Via de lasser die onze maststep repareert komen we bij een zonnepanelenbedrijf terecht dat nog een partij tweedehands zonnepanelen heeft liggen: perfect voor op ons dak. Daarnaast komt er een dieselmonteur voor onze motoren, die uitgebreid de tijd neemt om uit te leggen hoe alles werkt. Met een sleutel stuurt hij me naar beneden om de filters te vervangen voor de tweede motor – en het lukt!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

curacao

Weer afscheid nemen

Na gedane arbeid is het goed rusten, dus dat doen we bij de populaire strandtent van de neef van Paul: Bonita Beach Club. We vermaken ons er heerlijk, met schepjes en emmertjes voor de kids en drankjes voor papa en mama.

We zouden hier met gemak nog weken kunnen blijven, maar als we op tijd door het Panamakanaal willen, en ook nog Aruba, Colombia en Panama willen zien, moeten we toch echt weer verder varen. Daarom nemen we dus weer afscheid van de familie en vrienden bij wie we nog veel langer bij hadden willen blijven, en halen we ons anker op.

Waterbewoners Paul en Cassandra hebben hun woonboot in Amsterdam tijdelijk verruild voor een varende boot, de catamaran Dappere Dodo. Daarmee zeilen ze rond de wereld, samen met hun kinderen Katie (5), Victor (3) en Lucas (1). Je kunt ze volgen via hun websiteInstagram en YouTube – en natuurlijk via vlotmagazine.nl!