Journalist, schrijver en VLOT-columnist Sander Donkers komt vlak voor de feestdagen met een fijn cadeau: een boek over zijn bijzondere Tante Jo zaliger.

Sander Donkers had een heel bijzonder familielid. Tante Jo. Ze paste op hem, zorgde voor een schoon huis, maar bovenal hield ze onvoorwaardelijk van hem. Sander begon tijdens de eerste coronagolf over het alledaagse leven van zijn tante te schrijven voor de Volkskrant. Zelden kreeg hij zoveel reacties, want iedereen heeft blijkbaar zo’n merkwaardig familielid als Tante Jo. Een goede reden om eens het hele verhaal van zijn tante op papier te zetten, vertelde Sander in mei al bij Talkshow M.

Nu is er dus een prachtig boek. Over een kordate vrouw die zich daadkrachtig, eigengereid, maar ook ietwat wereldvreemd door het leven bewoog, immer met een poetsdoek in de hand. Een vrouw die er zeer trots op was dat ze een hardnekkige angst voor water eigenhandig had overwonnen én een vrouw die stamde uit een roemrucht schippersgeslacht, wier sleepboten een ware Armada op de Maas vormden … Rennen dus naar die lokale boekhandel. Voor een ander of gewoon voor jezelf.

Tante Jo – Liefdevol en geestig portret van een (on)alledaags vrouwenleven in de twintigste eeuw, Sander Donkers, Lebowski, ISBN: 9789048859139, € 15.00

In de decembereditie van VLOT lees je een prachtige column van Sander over zijn Tante Jo. Nog even geduld … In de week voor kerst valt het magazine op je mat.