Het is voorjaar! En dat betekent dat het weer tijd is voor de spetterendste verkiezing van het jaar: de Woonboot van het Jaar-verkiezing. Vanaf nu kun je stemmen op de boot die volgens jou de publieksprijs verdient.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert VLOT dit jaar de Woonboot van het Jaar-verkiezing. De woningen op de shortlist liegen er niet om: allemaal blinken ze uit in duurzaamheid, waterbeleving en design. Welke van de genomineerden de Woonboot van het Jaar 2018 wordt, ligt in handen van de vijfkoppige jury. Én in die van jou, want jíj beslist wie ervandoor gaat met de publieksprijs!

De genomineerden

Net als elk jaar heeft de jury uit alle inzendingen een shortlist gemaakt van drie woonboten. Dit jaar zijn dat woonschip Levantus, woonark De kleine ark ;-) en woonschip AM58 Concordia.

Woonboot van het Jaar

Levantus

De Levantus van Xander de Boer en Roy Straatman ligt in Amsterdam. De eyecatcher van deze Franse spits is de centrale houten trap van de woonkamer naar buiten, maar er is nog veel meer moois te bewonderen op deze prachtige waterwoning!

Woonboot van het Jaar

De kleine ark ;-)

De Dordrechtse woonark De kleine ark ;-) van Maarten en Elize Vroegindeweij is voor een groot deel door Maarten zelf gebouwd. Het resultaat mag er zijn: de ark is energieneutraal, lekker licht door de vele raampartijen, strak vanbuiten en warm en sfeervol vanbinnen.

Woonboot van het Jaar

AM58 Concordia

Woonschip AM58 Concordia is ten slotte een schip voor de toekomst. Qua duurzaamheid én qua inrichting. De indeling past namelijk helemaal in het moderne concept van flexibel multigeneratiewonen. En dat dat prima op het water kan, bewijzen eigenaren Vera Carasso en Bob van Wely!

Stem op jouw favoriet

Weet jij al welke van deze drie woningen wat jou betreft de Woonboot van het Jaar 2018 is? Stem dan vandaag nog via de website op jouw favoriet! Twijfel je nog? Geen zorgen: je hebt nog even de tijd om je definitieve keuze te maken. Op 15 mei gaan de stembussen dicht.

Over de Woonboot van het Jaar-verkiezing

Waterwoningen doen tegenwoordig niet meer onder voor een vrijstaande villa op de wal. Toch was er tot voor kort geen enkele bouw- of architectuurprijs voor de woonboot – terwijl die om een heel eigen waardering vraagt. Daarom organiseert VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing.

Met deze verkiezing willen we laten zien hoe mooi en divers wonen op het water eruit kan zien. We onderstrepen waar we in Nederland zo goed in zijn: bouwen op het water. Het doel: een betere regelgeving voor wonen op het water en meer erkenning voor deze bijzondere levensstijl. Want hoewel veel mensen waterwonen nog steeds zien als bohemien, is het tegenwoordig een heel bewust gekozen manier van wonen.