Het transport van een nieuwe ark gaat je niet in de koude kleren zitten, weten Ed Lazet en Henny Trimbos. Want is de vaart wel diep genoeg? En de brug niet te smal? Kijk zelf maar en ontdek waarom hun ark Muddy Waters heet.

Ed: ‘In twee dagen transporteerden we onze nieuwe woonark van Urk naar Rijpwetering. De tocht begon redelijk ontspannen over een spiegelglad, windstil IJsselmeer. Ook de overnachting in Amsterdam ging goed. Bijna thuis werd het spannend. De ark stak 150 centimeter diep, terwijl de vaart op sommige punten maar 130 centimeter diep was. De onderneming die verantwoordelijk was voor het transport verwachtte geen problemen: “Daar duwen ‘m wel doorheen, hoor!” De duwboot gaf vol gas om de woonark door de dikke laag blubber en veengrond te krijgen. En op de ligplaats zelf moest flink worden gebaggerd. Het bloedstollende avontuur inspireerde ons tot de naam van ons drijvende paleis: Muddy Waters.’

 

In de septembereditie van VLOT vertellen Ed en Henny over hun favoriete plek aan boord van Muddy Waters. Kijk op pagina 39.