De ligplaatsen voor woonboten liggen niet voor het oprapen. Daarom juichen wij nieuwe waterwoonprojecten toe, en al helemaal als ze duurzaam zijn. Op het Weerwater in Almere zijn straks 40 drijvende watervilla’s beschikbaar. Dit voorjaar start de verkoop.

In 2022 vindt in Almere de Floriade Expo 2022 plaats. Deze staat in het teken van duurzame leef- en woonoplossingen voor een groene toekomst. Op dit groenrijke erfgoed van de Floriade wordt een autoluwe woonwijk ontwikkeld: Hortus, waarvan ‘Ancker’ een onderdeel is. In de wijk Hortus Ancker is plaats voor 40 waterwoningen. Uniek, want je woont er in een planten- en bomenbibliotheek van volwassen groen, met het stadscentrum binnen handbereik.

Zoals op bovenstaande afbeelding te zien is, komen de waterwoningen te liggen aan brede steigers die alleen toegankelijk zijn voor de bewoners van Ancker. De steigers liggen in een zigzag-vorm gepositioneerd in het Weerwater, zodat er een goed uitzicht is. Ook komen er plekken om te ontspannen en van het uitzicht te genieten, of een hengeltje uit te gooien.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 30 maart wordt om 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst komen twee waterwoningbouwers hun ontwerpen presenteren, worden de conceptplannen voor de inrichting van het gebied gepresenteerd en krijg je informatie over de financiering van een waterwoning. Wil je aanwezig zijn? Meld je dan voor vrijdag 26 maart aan via contact@hortus-ancker.nl. Op maandag 29 maart ontvang je een link naar de digitale bijeenkomst. Meer weten? Kijk op de website van Hortus Ancker.

Leuk weetje: in het Weerwater drijven straks niet alleen prachtige woningen, je vindt er nu al een drijvend bos. Het Dobberend Bos heeft 5 jaar in de Rijnhaven van Rotterdam gedreven, maar moest vanwege werkzaamheden worden verplaatst. Nu wordt het bos onderdeel van De Floriade. Er is gekozen voor een locatie waar het bos goed zichtbaar is: bij het haventje in het Weerwater.