Het is een bijzondere gewaarwording, een boerderij op het water. Maar wel een gewaarwording waar we aan kunnen wennen! Maak kennis met Floating Farm Rotterdam, de eerste drijvende zuivelboerderij ter wereld.

Voedselproductie wordt een steeds grotere uitdaging. Met steeds minder landbouwgrond (door uitdijende wereldsteden) en steeds meer monden om te voeden, komen we verder en verder van de landbouw af te staan. Letterlijk.

Floating Farm Rotterdam brengt daar verandering. In de eerste plaats omdat de boerderij midden in Rotterdam dobbert – hoe dicht bij de eindgebruiker wil je het hebben?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het blijft een bijzondere omgeving voor een boerderij! Zie de #grensflat op het einde. Zó dicht zitten we bij de consument:) #verbinding

Een bericht gedeeld door Floating Farm Rotterdam (@floatingfarmnl) op


Maar ook figuurlijk gesproken brengt dit innovatieve concept de zuivelindustrie dichter bij de consument. Er is volop ruimte voor voorlichting, onderwijs en research, en scholieren, studenten en andere geïnteresseerden zijn altijd welkom voor rondleidingen en experimenten.

Doneer een koe

De stal van Floating Farm Rotterdam is nog niet helemaal vol. Voor € 1500 kun je een koe doneren, die je zelf een naam mag geven – en uiteraard mag je dan ook naar de opening komen.

Heb je je salaris deze maand al uitgegeven? Dan kun je ook voor een kleiner bedrag kiezen: voor € 100 per jaar ontvang je bij je eerste bezoek aan de boerderij een kleine attentie, en voor € 250 ben je elk jaar welkom op de zuivelproeverij.