Vanaf september moet rondvaartboot De Waterengel gaan varen voor mensen die normaal gesproken niet (vaak) op een rondvaartboot komen. Mensen met een meervoudige beperking, bijvoorbeeld, en eenzame ouderen. Handen, materialen en geld om de boot om te bouwen tot een veilige schuit, schieten door de coronacrisis echter tekort. Om fondsen te werven en aandacht te vragen voor het bijzondere project, gaat initiatiefnemer Nancy van Heeswijk nu twee weken lang op een vlot door Brabant varen. De naam van haar actie? Het wil niet vlotten.

Van 1 tot en met 14 juni is Nancy van plan om de complete toekomstige vaarroute van De Waterengel te gaan varen. Ze start in Den Bosch, en koerst vervolgens via Sint-Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Eindhoven, Best, Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek naar Tilburg.

Nancy, die zangeres is, gaat  twee weken lang niet van het vlot af. Samen met haar hond Guus neemt ze haar intrek in een tentje op het vlot. In elke gemeente die grenst aan de vaarroute ontvangt ze gasten met uiteenlopende verhalen, liederen en gedichten. Maar ook mensen uit de zorg en de doelgroep van de rondvaartboot zijn natuurlijk welkom aan boord.

Want die doelgroep, daar gaat het allemaal om. De Waterengel biedt mensen straks de kans om op het water even te ontsnappen uit hun dagelijkse realiteit. Mensen die regelmatig ‘even vergeten’ (dementie), mensen die soms even vergeten worden door hun meervoudige beperking, en mensen die eenzaam zijn en door de wereld even vergeten worden. Zij mogen straks gratis, al dan niet via een vergoeding uit WMO/PGB, aan boord stappen van de rondvaartboot. Om de boot daar optimaal geschikt voor maken, wordt de inrichting – met dank aan de Stichting Goud voor Oud – extra veilig, rolstoeltoegankelijk en waar mogelijk prikkelarm.

Ben je benieuwd hoe het Nancy verloopt? Volg de actie dan via de Facebookpagina van De Waterengel. Wil jij ook je steentje bijdragen met iets bijzonders? Wil je bijvoorbeeld iets komen zingen of vertellen, hond Guus uitlaten of koken voor Nancy? Aanmelden kan via info@stichtinggvo.nl, of via de Facebookpagina. De crowdfunding zal straks lopen via www.voordekunst.nl.