De VLOT-verkiezing Woonboot van het Jaar 2022 is van start! Ook dit jaar maken drie genomineerde waterwoningen kans op de eretitel ‘Woonboot van het Jaar’. Wie gaat er vandoor met de publieksprijs? Dat bepaal jij!

De Woonboot van het Jaar-verkiezing wordt sinds 2014 georganiseerd door VLOT. Met deze verkiezing laten we zien hoe mooi het waterwonen is – en waar we in Nederland goed in zijn: bouwen op het water.

En vanaf dinsdag 6 juni kun jij online stemmen op jouw favoriet. Op vrijdag 16 juni maken we de winnaar bekend tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam.

KLIK HIER OM METEEN JE STEM UIT TE BRENGEN!

De genomineerden

Uit alle inzendingen koos de jury drie genomineerden. Dit jaar zijn dat, van links naar rechts, woonark Wind & Waterliede in Haarlem, woonschip Antoinette in Tilburg en woonark Mans in Leiden.

Stem op jouw favoriet!

Op de Woonboot van het Jaar-website vind je alle foto’s van de drie genomineerde woonboten. Daar lees je ook wat deze waterwoningen zo bijzonder maakt. Weet je al wat jouw favoriet is? Breng dan meteen je stem uit!

Twijfel je nog? Je kunt stemmen tot vrijdag 16 juni 12.00 uur.


Over de Woonboot van het Jaar-verkiezing

Waterwoningen doen tegenwoordig niet meer onder voor vrijstaande villa’s op de wal. Toch was er tot voor kort geen enkele bouw- of architectuurprijs voor de woonboot – terwijl die om een heel eigen waardering vraagt. Daarom organiseert VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing.

Met deze verkiezing willen we laten zien hoe mooi en divers wonen op het water is. Het doel: een betere regelgeving voor wonen op het water en meer erkenning voor deze bijzondere levensstijl. Want hoewel veel mensen waterwonen nog steeds zien als bohemien, is het tegenwoordig een heel bewust gekozen manier van leven.

Ook meedoen? Geef je op voor de Woonboot van het Jaar 2023!
Psst, woon jij in een droomboot die in 2023 is opgeleverd? En zou je jouw waterwoning volgend jaar ook graag in dit rijtje terugzien? Geef je dan nu alvast op voor de verkiezing Woonboot van het Jaar 2023! Je kunt je aanmelden tot 31 januari 2024.